rookie logo

Over Rookie Entertainment Haarlem

Rookie Entertainment is hét leerwerkbedrijf van de opleidingen Media en Entertainment Management (MEM) en International Music Management (IMM) van hogeschool INHolland Haarlem.
Rookie Entertainment is opgestart in 1997 om studenten de mogelijkheid te bieden ervaringen op te doen in de entertainment industrie onder begeleiding van professionals.

Elk half jaar starten nieuwe tweedejaars studenten met hun eigen ondernemingen op het gebied van televisie, radio, evenementen of muziek. Gedurende het half jaar werken zij aan projecten voor verschillende opdrachtgevers, zoals Gemeente Haarlem, ALF en Veronica. Denk hierbij aan het organiseren van een event, het produceren van een bedrijfsfilm of het managen van een opkomende band. Kijk in het portfolio voor opdrachtgevers en projecten die opgeleverd zijn.

De kracht van Rookie is de combinatie van ondernemende en creatieve studenten, die in staat zijn om met een frisse blik naar de branche te kijken. De huidige studenten zijn opgegroeid in een snel groeiende digitale wereld. Dit geeft hen een voorsprong op het gebied van social media.
Rookie Entertainment staat voor: Jong, Fris en Creatief!

The Rookie organisatie

Momenteel bestaat Rookie Entertainment uit 75 studenten van 15 gevormde teams. Iedere groep heeft een eigen bedrijfsnaam. Alle groepen worden begeleid door het managementteam van Rookie Entertainment en door een team van gespecialiseerde coaches op vakgebied.

Rookie Entertainment bestaat uit vier verschillende Strategic Business Units (SBU’s), namelijk televisie, radio, evenementen en muziek.

Een schooljaar heeft twee Rookie periodes, van september tot januari en van februari tot juni. Gedurende deze periodes werken verschillende groepen studenten aan projecten.

Ja het is mogelijk dat u geholpen wordt voor een project dat buiten de Rookie periode valt. Wel is het zo dat er door de studenten hoofdzakelijk wordt gewerkt tijdens de periode.

Ja voor de samenwerking met Rookie worden er kosten in rekening gebracht. Meestal tussen de 250/500 – 1000 euro, afhankelijk van de opdracht wordt er in overleg een prijsafspraak gemaakt.

De studenten kunnen u helpen op het gebied van televisie, muziek, radio, film en evenementen. De studenten helpen u bij het realiseren van uw project.

Wanneer u wilt dat de studenten naar uw locatie komen is dat natuurlijk mogelijk.

Wanneer uw project zich ver weg van Haarlem bevind wordt het wellicht moeilijker om de samenwerking aan te gaan. Dit houdt niet in dat we het niet kunnen proberen, kom vooral met ons in contact zodat wij samen in overleg kunnen gaan.

inholland logo vector

De missie, visie en doelen Rookie entertainment Haarlem

De missie van Rookie Entertainment is om studenten te verbinden met de entertainmentbranche. Dit wordt gedaan doordat de studenten hun eigen bedrijven runnen tijdens Rookie. Op deze manier hebben de studenten de kans om uit te groeien tot creatieve ondernemers in de entertainmentbranche.

Rookie Entertainment streeft ernaar om al het talent van de studenten te ondersteunen zodat zij uit kunnen groeien tot professionele ondernemers in de entertainmentbranche.

Rookie Entertainment is jaarlijks tussen september en juni. Rookie Entertainment is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen dus bent u geïnteresseerd, stuur Rookie Entertainment dan vooral een bericht zodat wij kunnen kijken wat wij voor u kunnen doen.